Coca-Cola HBC mbështet dhe promovon mbushtore dhe magazina të qëndrueshme; ne jemi gjithmonë në kërkim për të prezantuar procese dhe zgjidhje inovative.

Coca-Cola HBC është e përkushtuar të zhvillojë biznesin e saj në mënyrë të qëndrueshme dhe të respektojë mjedisin. Kjo do të thotë të kemi mbushtore dhe magazina të qëndrueshme dhe të përqendrohemi në zhvillimin e proceseve dhe zgjidhjeve inovative për produktet dhe proceset tona.

Inovacion për një furnizim me energji të pastër dhe të rinovueshme

Që nga viti 2010, ne kemi reduktuar vazhdimisht emetimet tona të karbonit dhe konsumin e ujit për litër të pijeve të prodhuara. Ne synojmë të reduktojmë emetimet e karbonit dhe të eksplorojmë të gjitha teknologjitë e disponueshme të energjisë së gjelbër.

Teknologjitë e ujit mineral natyral

Ne jemi të fokusuar në zhvillimin e zgjidhjeve që do të bëjnë pastrimin dhe kanalizimet e sistemeve tona ujore më efektive, duke parandaluar kështu çështjet e cilësisë.

Inovacionet tona përfshijnë një teknologji të derdhjes që na lejon të kombinojmë pastrimin mekanik dhe kimik të nje tubacioni; duke testuar dezinfektantë të rinj jo vetëm në laborator, por edhe në shkallë industriale dhe duke vlerësuar mjetet njohëse të cilat kanë gjasa të mbështesin analizën e shkakut të rrënjës në kontekstin e devijimit të cilësisë.

Përdorimi i teknologjive aseptike dhe ultra të pastërta

Para se të arrijnë tek konsumatorët tanë, lëngjet e frutave, pijet isotonike dhe çajrat janë të paketuara të ftohtë, me përdorimin e teknologjive aseptike ose të nxehta, duke përdorur teknologji të mbushjes me nxehtësi.

Aseptik (APET), mbushje me nxehtësi (HF) dhe proceset ultra të pastra eliminojnë mikroorganizmat që kërcënojnë cilësinë e produktit dhe sigurinë e konsumatorit.

Me 15 linja APET operative në Evropë dhe Rusi, dhe një linjë HF në Nigeri, ne u ofrojmë konsumatorëve tanë një larmi të madhe lëngjesh, çajrash dhe pije isotoni. Uji me shije prodhohet në dy linja ultra të pastra që janë instaluar në Austri dhe Rusi.

Pilotimi i zgjidhjeve të reja: të parët në botë që prezentojmë linjën e butë aseptike

Fabrika jonë Ploesti në Rumani ka linjën e parë APET në botë që mund të prodhojë lëngje të buta me copa frutash. Meqë ky produkt ka qenë jashtëzakonisht i suksesshëm, në vitin 2015, në fabrikën Orel, në Rusi, është instaluar një tjetër linjë e butë APET.

Inovacioni për reduktimin e konsumit të ujit dhe energjisë

Rrjetet tona për përsosmëri të dedikuara për reduktimin e konsumit të ujit dhe energjisë kanë zhvilluar 15 praktika më të mira në reduktimin e përdorimit të ujit dhe 18 zgjidhje për reduktimin e përdorimit të energjisë. Të gjitha këto zgjidhje janë në zbatim në të gjitha mbushtoret e Coca-Cola HBC.