Produktet tona mund të jenë pjesë e një jetese aktive dhe të shëndetshme që përfshin një dietë të ekuilibruar dhe aktivitet të rregullt fizik.

Obeziteti është kthyer në një kërcënim të rëndësishëm për shëndetin. Kjo është kryesisht rezultat i mosbalancimit të energjisë. Mënyra më efektive për të menaxhuar peshën e trupit është të balancojë sasinë e energjisë (kalorive) të konsumuara me sasinë e shpenzuar përmes aktivitetit fizik dhe jetesës së shëndetshme

Brenda këtij konteksti, kompania Coca-Cola njoftoi një seri angazhimesh në vitin 2013 që sistemi ynë global i biznesit do të synojë të arrijë deri në vitin 2020. Këto mbulojnë:

Si pjesë e përgjegjësisë sonë ndaj shëndetit dhe mirëqenies së punonjësve tanë, u ofrojmë atyre kontrolle mjekësore, anëtarësime në palestër dhe mundësi për të marrë pjesë në sportin e komunitetit të shoqërisë dhe në programet e shëndetshme të jetesës.

Ne gjithashtu marrim një rol aktiv në organizimin e ngjarjeve për punonjësit tanë për të marrë pjesë dhe për të qenë aktiv.

Ne i japim punonjësve tanë mundësinë për të zgjedhur një nga shumëllojshmëria e aktiviteteve gjatë javës si joga, biçikleta me qira falas gjatë fundjavave, futbollit dhe duke qenë pjesë e një ekipi vrapues. Ne gjithashtu mbajmë një ditë familjare, ku ftojmë punonjësit tanë dhe familjet e tyre që të vijnë dhe të marrin pjesë në shumë aktivitete për të rriturit dhe fëmijët.