Ne kemi një trashëgimi të pasur dhe ardhmëri inkurajuese - që nga krijimi i Coca-Cola-s në vitin 1886 e deri te njohja si lider në industri nga Indeksi i Qëndrueshmërisë Dow Jones

Vitet e hershme: 1886-1899

 • Coca-Cola është krijuar nga John S Pemberton në vitin 1886, dhe është plasuar në Farmacinë Jacobs
 • Në vitin 1895, Coca-Cola tashmë po shitej e konsumohej në çdo shtet të ShBA-ve
 • Në vitin 1899, e drejta për mbushjen e Coca-Cola është shitur nga Asa Candler tek Benjamin F Thomas dhe Joseph B Whitehad nga Chattanooga, Tenesi, për 1 dollar

1951-1991

 • AG Leventis themelon Nigerian Bottling Company në vitin 1951
 • Hellenic Bottling Company SA inkorporohet në Greqi në vitin 1969
 • Në vitin 1981, Kar-Tess Holding SA, një kompani private, blen 99.9 për qind të aksioneve në Hellenic Bottling Company SA
 • Në vitin 1991, aksionet e Hellenic Bottling Company përfshihen në Stokun e Athinës

Formohet Coca-Cola HBC

Në vitin 2000, Hellenic Bottling Company SA e merr Coca-Cola Beverages Ltd për të themeluar Coca-Cola Hellenic Bottling Company SA

2001

 • Kemi blerë operacionet e mbetura të Coca-Cola Rusia
 • Operacioni ynë i parë i mbushjes certifikohet sipas Standardit ISO 14001; jemi zotuar të certifikojmë të gjitha operacionet

2002

 • Coca-Cola HBC rangohet në listën e NYSE përmes programeve të sponsorizuara ADR
 • Blejmë kompanitë e ujit mineral Valser në Zvicër dhe Dorna Apemin në Rumani
 • Blejmë operacionet e mbushjes në vendet baltike
 • Rangimi ynë FTSE4Good konfirmohet sipas kritereve më rigoroze sociale dhe ambientale

2003

 • Operacionet e tona të para vendore certifikohen sipas OHSAS 18001; zotohemi të certifikojmë çdo operacion
 • Blejmë kompanitë e ujit Multivoda në Poloni dhe Römerquelle në Austri

2004

 • Politikat tona të para CSR ratifkohen për të drejtat e njeriut; mundësi të barabarta, HIV/AIDS, Shëndeti dhe Siguria, Ambienti dhe Cilësia
 • Publikojmë raportin e parë GRI në industrinë e pijeve joalkoolike

2005

 • Blejmë kompanitë e ujit mineral Vlasinka në Serbi dhe Bankya në Bullgari, si dhe kompaninë e lëngjeve të frutave Multon në Rusi
 • Coca-Cola HBC hap fabrikën e parë Comined Heat and Power në Hungari

2006

 • Blejmë kompaninë e lëngjeve Fresh & Co në Serbi, kompaninë e lëngjeve dhe prodhimeve të qumështit Lantis në Qipro, dhe kompaninë e ujit mineral Fonti del Vulture në Itali
 • Lansojmë etiketimin e vlerave ushqyes në kompanitë tona të BE-së

2007

 • Hapim fabrikën e parë recikluese industriale PET-to-PET në Evropë
 • Opercionet tona të para cerfitikohen sipas standardit ISO 22000; zotohemi të certifikojmë të gjitha oepracionet tona

2008

 • Coca-Cola HBC përfshihet për herë të parë në Indekset për Qëndrueshmëri Dow Jones
 • Blejmë operacionet e mbushjes së Coca-Colas së Italisë Jugore, Socib
 • Lansojmë panelin tonë të jashtëm të palëve të interesit
 • Zotohemi ta zgjërojmë më tutje rrjetin e fabrikave Combined Heat and Power të cilat do të zvogëlojnë dioksid karbonin në operacionet tona të mbushjes për më tepër se 20 për qind

2009

 • Coca-Cola HBC del nga nga Australian Stock Exchange
 • Hapim fabrikën Combined Heat and Power në Rumani

2010

 • Trajnimi ynë i ri anti-korrupsion zgjerohet në të gjitha operacionet tona
 • Ne pranojmë çmimin Punëdhënës i Zgjedhur në 16 vende

125 vitet e Coca-Colas

Në vitin 2011, Coca-Cola festoi 125-vjetorin e freskimit të botës

2011

 • Përfundojmë ndërtimin e fabrikës së trajtimit të ujërave që mbesin nga prodhimi, duke sigurar që 100 për qind e ujit të trajtohet
 • të gjitha fabrikat tona certifikohen me standardin ISO 9001

2012

 • Coca-Cola HBC rangohet në mesin e tri kompanive më të qëndrueshme të Ushqimit dhe Pijeve sipas Grupit FTSE, në bazë të kritereve ambientale, sociale, dhe qeverisëse
 • Shpallim zhvendosjen e kompanisë sonë në Zvicër dhe synimin tonë për të qenë pjesë e London Stock Exchange

2013

 • Coca-Cola HBC arrin rangim “premium” në London Stock Exchange
 • Përfundojmë ofertën e këmbimit të aksioneve
 • Listohemi të parët në Evropë dhe të dytët në botë si kompani e pijeve, sipas Indeksit të Qëndrueshmërisë Dow Jones